Materiał sponsorowany
Kazimierz Michna od dziecka marzył o tym by gotować dla innych. Najpierw była przygotowana przez kilkuletniego Kazia zupa z błotka i liści, a potem pierwsze ciasto upieczone z mamą.
Dziś prowadzi znaną Karczmę u Świadka i serwuje tam autorskie dania takie, jak choćby gołąbki w sosie porzeczkowym. Kiedy zaczynał, w jego barze było zaledwie kilkanaście miejsc. Serwował tam zapiekanki i dania z mikrofalówki. Ze swoimi specjałami jeździ po całym świecie i promuje nie tylko własną Karczmę , ale i Zakopane.
Dzieciństwo spędzone u stup Muzeum Jana Kasprowicza, szkoła imienia poety i historie rodzinne związane z mieszkańcami willi na Harendzie sprawiły, że ma wielki sentyment do Muzeum. Nie tylko bierze udział w spotkaniach w domu Marii i Jana Kasprowiczów, ale jest również sponsorem wyśmienitych poczęstunków przygotowywanych z lokalnych produktów.
